Als je net als ik last hebt van bewaarblikken verzamelwoede, dan hoop ik dat deze blog uitkomst biedt…. Naast dat het natuurlijk heel mooi is om je verzameling zo nu en dan te showen en helemaal uit te stallen, kan je er ook een heleboel andere dingen mee doen. Deze blog geeft een aantal ideeën. De mooiste combinaties van blikken zijn die in vorm of kleurstelling goed bij elkaar passen. Toch kom je tegenwoordig ook een heel eind met een bonte verzameling. Je mag best kleuren en vormen combineren, je zult het niet snel fout doen!

 

Tip 1 -> Als eerste kan je het blik gebruiken waar het voor bedoeld is. Je vindt veel koffie, thee en koekjes blikken op de markt. Gebruik ze dan ook voor je voorraad en geef het een mooie plek in je keuken! Ik vond deze blikken bij de kringloop en heb ze meteen in gebruik genomen als koffie en thee blik. Het blik van Douwe Egberts is al een echt oudje en gelukkig zijn er meerdere van in omloop. Het unieke van dit blik is dat er op elke kant een jaargetijde staat afgebeeld. Zo kan je hem dus het hele jaar door gebruiken. Dit blik is ook te koop in onze webshop!

 

Tip 2 -> Dit ontbijtkoek blik vond ik op een curiosa markt en is een echt oudje! Het blik heeft precies de juiste afmeting voor kaarsen. Het is een gaaf gezicht om de verzameling van je mooiste kaarsen in een blik te stoppen. Nu de donkere dagen er weer aan komen en de kaarsen weer veelvuldig worden aangestoken is dat een leuk item voor in je woonkamer. Hij staat prachtig in elk interieur en ziet er voor zijn leeftijd nog erg goed uit. Deze is ook te koop in de webshop.

 

 

 

Tip 3 -> Maak van je blikken een kruidentuintje! Ik vroeg mij zelf af wat ik met beschuitbussen kon doen, behalve als bewaarblik te gebruiken. Door onderin een glas te stoppen kunnen er prima plantjes in. En zo ontstond er een klein kruidentuintje. Je kunt er voor kiezen om het bovenste randje van het plastic potje af te knippen, dan blijft het ook in de beschuitbus hangen. Laat je het plantje helemaal naar beneden zakken, dan is het slim om een koffiefilter onderin te plaatsen zodat het plantje geen last heeft van de roest die wellicht zou kunnen ontstaan.

 

 

Tip 4 -> Maak er een functioneel bord voor je kantoorruimte van! In de bouwmarkt kan je al een geperforeerde mdf plaat krijgen voor 19,95 die je als basis van je kantoorbord kan gebruiken. In de deksel of in het blikje zelf boor je een gat en met S haken hang je dan de blikjes op. Je kan ook kleine rekjes of plankjes kopen om op te hangen aan het bord en daar kan je dan de blikjes opzetten zonder ze te beschadigen. Ik heb zelf van satéprikkers een soort standaardtje gemaakt waar de blikjes op kunnen staan. Je kan ook mooie handgreepjes, deurknopjes of oude spijkers gebruiken om het nog verder op te leuken! Voor de echte doe-het-zelfer kan je natuurlijk ook de blikjes rechtstreeks op de wand bevestigen. Dat kan met montage kit of je kunt de blikjes met schroeven bevestigen. Dit heeft dan natuurlijk wel een blijvend effect….

 

Tip 5 -> Als laatste kun je de blikken natuurlijk ook als slimme opbergers of planten potjes gebruiken. Een mooi blik met je rommeltjes op een kastje,in de badkamer of slaapkamer staat meteen een stuk opgeruimder. Maar ook plantjes staan erg leuk in een koekblik! En zo zijn er oneindig veel mogelijkheden om met je blikken aan de slag te gaan. Maak er maar een echte blikvanger van!

 

 

 

 

 

Deel uw mening