Het grote nadeel van alle keuzes op interieur gebied is dat je door de bomen het bos niet meer ziet….. Ik heb dat ervaren met de keuze voor een vloerkleed! Ik heb al heel veel verschillende kleden gehad in de afgelopen jaren, maar dat was meer van het kleine formaat of het vintage tweedehandse soort. Het werd dus tijd voor een grote-mensen keuze en een waardig formaat. Een blijvertje die ons woongedeelte nog meer tot een eenheid zou maken. Wat zou het worden…?

PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl
PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl
PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl

Afgelopen januari vierden wij ons 12,5 jarig huwelijk met een winterfeest . Het was een heerlijke middag en avond met familie en vrienden bij ons in huis en buiten. Het was de magische zaterdag dat er voor het eerst sneeuw viel, dus een winterfeest was het zeker! In de tuin een grote tent met heater en bbq en buiten verschillende spellen én een fotocaravan. Een zeer geslaagd feest waar ik al mijn creativiteit in kwijt kon!

PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl
PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl

Op de uitnodiging stond dat we graag een bijdrage wilden voor een vloerkleed……. Daar begon de ellende, want iedereen op het feest kon ons er nu aan herinneren dat we nog een kleed moesten uitkiezen.. Dus zocht ik op Pinterest voor inspiratie. Er springt dan al vaak uit wat je mooi vind of wat vooral niet. De keuze in materialen is enorm. Ga je voor jute, leer, wol of katoen. Moet het alleen mooi zijn of liever ook nog een beetje praktisch. Al snel had ik een moodboard van verschillende kleuren en materialen die ik mooi vond. Het kleed zou in de woonkamer komen dus de afmeting moest zeker 3 x 2 meter zijn. Het is mooi om het kleed dan een stuk onder de bank weg te laten lopen. Dit geeft een mooi ruimtelijk effect en het maakt meteen een geheel van je leefgedeelte.

Mijn volgende stap was een fysiek bezoek aan verschillende winkels. Ik werd vooral enthousiast van alle inspiratie bij Loods 5. Prachtige kleden van Aai, Evenaar en Zuiver. Maar ik had mijn keuze nog steeds niet gemaakt….. Ging ik nou voor rond of toch voor het meer veiliger rechthoek ?

Hoewel ik jute een fijne uitstraling vond hebben en ook wel praktisch vond, was het niet echt de meest spannende keus. Toen viel mijn oog op een kleed in een klein woonwinkeltje in één van de negen straatjes in Amsterdam. Hij lag opgevouwen in een hoekje, maar het was liefde op het eerste gezicht. Het was een combinatie van leer en jute gevlochten in een prachtige kleurcombinatie vaan wit, zilver en goud. Ik wist het zeker; dit was m! Het zoeken werd beloond. Na kort overleg met manlief is het kleed besteld en wachten we vol spanning op het prachtige kleed..

PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl
PERFECTE VLOERKLEED WOONMETLEF
woonmetlef.nl

Deel uw mening