Vintage paint uit Denemarken

Vintage Paint is heel geschikt om alle onderdelen van je caravan te kleuren, zowel binnen, als buiten. Je kan een proefpakket bestellen op https://de-oude-bank.nl/cms/index.php/webshop/vintage-paint. Dit pakket bestaat uit een blikje van 100 ml verf in Vintage Paint-kleur naar keuze, een kwast, een blikje boenwas voor de afwerking, en een handgeschilderde kleurenkaart. Kies een van de standaardkleuren en vervolgens de verpakking van 100 ml, 250 ml of 700 ml. Kleuren van Flexa, Histor, Pure & Orginal, Gamma, Painting the Past, Carte Colori en meer worden door ons gemengd in de krijtverfkwaliteit van Vintage Paint in de verpakking van 700 ml. Echt een aanrader voor binnen en buitenkant!

inspiratie-bericht1

Hoogslaper kant en klaar!

Voor wie het een hele uitdaging vind om een hoogslaper in zijn caravan te bouwen, zal blij zijn met de volgende tip! Er bestaan al lange tijd veldbedjes met verhoogde poten. Hierdoor maak je makkelijk van elk caravan bed een hoogslaper. Je kunt deze bedjes tegenwoordig weer nieuw kopen, maar ook op marktplaats zijn ze regelmatig te vinden (zoek op hoogslaper caravan, veldbed, kampeerbed hoogslaper). Het is eigenlijk een veldbedje, met een stoffen hanggedeelte. De poten zijn in hoogte vast, maar in de breedte is deze helemaal naar wens te stellen. Zo kan je het bedje boven het tweepersoonsbed kwijt maar ook aan de smalle kant van het 1 persoonsbed. Zo maak je makkelijk van een 2-persoons caravan een 3-persoons, of van een 3-persoons een 4-persoons caravan! Volgens de kids ligt het heerlijk en is het strijd wie er deze keer weer in de hoogslaper mag liggen..

IMG_9722 (Large)

Kies 1 basiskleur!

Als je besluit om een eigen caravan te pimpen, dan is het slim om voor 1 basiskleur te gaan. Bij je mini huisje op wielen zit alles zo dicht op elkaar dat het al snel heel vol en druk oogt. Ik laat me meestal door de buitenkant va de caravan inspireren, of misschien kun je de kussens of gordijnen behouden en pak je daar een kleur uit. Hou je van strak dan doet zwart/wit het natuurlijk ook heel goed in een caravan. Ik heb ondertussen 4 caravans opgeknapt. Twee daarvan hebben een gele basis gekregen, 1 was helemaal in het mint en 1 was in het blauw. Als je eenmaal die basiskleur hebt kun je heerlijk uitpakken met stofjes en accessoires. Het blijft toch heerlijk dat uiteindelijk alles geoorloofd is in je caravan!

Een vloertje als nieuw!

Voor wie houdt van een retro caravan maar toch wel graag een fris vloertje in zijn caravan wil, moet zeker eens gaan kijken op www.funky-friday.com! Het zijn prachtige motieven en kleuren en het staat garant voor een fris en vrolijke caravan! Het handige van deze vloeren is dat het plaktegels zijn en ze zowel per m2 als per stuk te koop zijn. Toen ik de blauwe tegels kocht voor mijn Knaus blauwband, had ik ze per ongeluk per stuk besteld, terwijl het veel voordeliger was om het per m2 te bestellen. Ik kreeg meteen een mailtje dat ze mijn bestelling hadden aangepast, zodat het goedkoper zou zijn. Dat noem ik nou service!

vloertje-inspiratie

Behangen in de Caravan!

Als de ondergrond van de wanden niet zo mooi strak zijn kun je er ook voor kiezen om te behangen ipv te schilderen. In mijn tweede caravan heb ik gekozen voor een combinatie van verf en behang. Dit geeft een mooi en strak geheel. Omdat ik wel in dezelfde tint ben gebleven, sloot het prima op elkaar aan. In een caravan zitten veel vervelende hoekjes en rondingen, daarom is het wel aan te raden om voor vliesbehang te gaan. Dan kan je het behang goed op maat knippen en smeer je de wanden in met behanglijm. Dat werkt een stuk prettiger en geeft je de kans om evt. een keer opnieuw te plakken of nog wat bij te knippen.

pimp-je-caravan6

Hippe caravan, hippe stoeltjes….

Bij een hippe caravan hoort eigenlijk ook een hippe set van stoelen en tafel. Het is helemaal leuk als je hem in de juiste kleur kan vinden die past bij je caravan. In mijn webshop is ook het een en ander te vinden aan retro camping artikelen. Als je eenmaal aan het verzamelen raakt is vaak het einde zoek. Hele retro camping serviezen, pannensets, gordijnen, slaapzakken en koelboxen. Er is zoveel te vinden wat écht precies bij jouw caravan past….Veel plezier!!

inspiratie-cup

Leuk detail; Cupdispender!

Het heerlijke van kamperen is dat alles ontspannen en relax mag zijn. Je zit helemaal in de vakantie fibes en uren lezen, dobberen in het zwembad en luieren op het strand vult je programma. Niets is dan vervelender als je ’s avonds nog aan de afwas moet….. In mijn laatste caravan plaatste ik een cupdispenser (bekerhouder) waardoor je makkelijk wat te drinken in kan schenken en daarna geen last hebt van afwas! Je kunt zo’n dispenser al aanschaffen rond de 20 euro (o.a. bij www.horecaworld.biz ). Je kan hem ook nog beplakken met plakplastic, en dan ziet ie er helemaal hip uit en bespaart het je uiteindelijk een hoop tijd! Lang leve de holiday-fibes!

2017-09-05 09.37.09 (Large)

Masking tape in je caravan!

Je kan het tegenwoordig overal voor gebruiken, maar ook in de caravan is masking tape een groot succes (niet te verwarren met washi tape). Hou je van een witte basis, maar wil je toch wat kleur toevoegen ga dan voor masking tape. Lijnen horizontaal of verticaal maken het al snel vrolijk en kleurrijk. Ook kan je kleine details toevoegen in de vorm van figuurtjes. Bij de Ikea heb je ook masking tape met schoolbordverf. Je kan het dus meteen als schoolbord gebruiken en er iets opschrijven. Wel goed om van te voren te controleren of de tape goed houdt op de caravan kastjes. Eerst even ontvetten werkt sowieso al goed…. Gebruik je creativiteit en tape er maar op los!

masking-tape